Ако имате оплаквания от разширени вени, проблеми с оросяването на

...
 Ако имате оплаквания от разширени вени, проблеми с оросяването на
Коментари Харесай

Всеки ден безплатни прегледи от съдов хирург в Чирковата болница

 Ако имате недоволства от разширени вени, проблеми с оросяването на крайниците, диабет, незарастващи рани на долни крака, претърпян инсулт, то най-вероятно се нуждаете от обзор при съдов хирург.

В Клиниката по съдова и ендоваскуларна хирургия към УМБАЛ „ Проф. доктор Александър Чирков “ се правят безвъзмездни профилактични прегледи и доплерови проучвания на артериалната и венозната система, в това число аорта и аорто-илаичен сегмент, артерии и вени на долни и горни крака, мозъчни артерии.

Желаещите да се прегледат могат да го създадат гратис всеки ден от 10 до 12 часа след авансово записване на телефон 02/9214941 или 02/9214945, без потребност от направление.

Сърдечносъдовите болести са водеща причина за заболеваемост и смъртност в международен мащаб.

Проблемът е изключително настоящ за нашата страна.

Профилактиката и предварителната защита са от първостепенна значимост за ранното диагностициране и лекуване.

В Бургас откриха кабинет за бърз достъп до кардиолог

„ УМБАЛ-Бургас ” откри кабинет за бърз достъп до кардиолог. В него пациентите могат да получат обзор и консултация със експерт от една от най-търсените специалности, без авансово записан час и без дълго очакване. В кабинета преглеждат по график експертите от Отделението по кардиология на „ УМБАЛ-Бургас ”. 

„ Практиката ни демонстрира, че хората имат потребност от кардиолог, до който да получат бърз достъп, изключително в случай че смятат, че обстановката им е незабавна. В кабинета може да бъде изработен обзор, нагледно проучване на сърцето – ехокардиография, наблюдават се и пациенти с пейсмейкъри, дефибрилатори и ресинсхронизиращи устройства “, посочи началникът на Отделението по кардиология доктор Светослав Гогов.

Кабинетът по кардиология работи без посоки. В края на предходната 2022 година „ УМБАЛ-Бургас ” получи позволение за откриване на инвазивна кардиология и обезпечи денонощен график за инвазивна помощ на пациенти с инфаркти и други сърдечносъдови произшествия – осъществяване на коронарографии, незабавно стентиране. 

От старта на разрешителното досега са направени над 200 процедури. За разлика от други лечебни заведения, тук приетите в болница пациенти не доплащат нищо отвън потребителската такса, тъй като всичко се поема от Здравната каса.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР